Съветниците от ГЕРБ се извиниха за позорното уволнение на директора на болницата

Сваленият преди време от поста управител на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански е получил постфактум извинение от общинските съветници от ГЕРБ в местния парламент и е поканен да се яви на предстоящия конкурс за болничен шеф.

Подалият оставка управител д-р Владислав Миков, на когото предизвестието за напускане изтича на 28 април, е на екскурзия в Португалия, планирана още преди да оглави болницата. В момента доц. Димитър Недин държи кормилото на здравното заведение. Изтече пикантна информация от ОбС, че съветник от ГЕРБ се е обадил по телефона на д-р Таушански и е поискал извинение от името на своята група общински съветници от ГЕРБ за позорното му изгонване като управител.

Както „Струма“ писа, д-р Л. Таушански беше обвинен от бившия вече ОбС председател Ивайло Константинов в некомпетентност и липса на мениджърско управление на болницата, която по това време беше задлъжняла с 920 000 лв. към доставчици. С гласовете на ГЕРБ, ОДБ, ЕНП и независим общински съветник д-р Таушански беше свален, като очакванията бяха болницата да спре да трупа пасиви и да се вдигне на крака. Получи се точно обратното след назначаването на Росен Тимчев, който загроби здравното заведение само за 8 месеца с още 420 000 лв. В момента болницата едва крета под финансовото бреме, спечелилият конкурса за управител на общинската болница д-р Вл. Миков не издържа на напрежението да се справи с кредиторите и подаде оставка. Общинският съвет отказа да гласува общината да стане съкредитоискател на 1 000 000 лв., което да даде глътка въздух на болницата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *