Съветници от Дупница искат по 1000 лв. за всяко второ дете в семейството и еднакъв аршин при разпределение на парите за селата

По 1000 лв. за всяко второ дете в семейството да бъдат предвидени в бюджета на община Дупница за 2020 г., предлагат от БСП. Съветниците от левицата представиха вчера своите предложения за корекции в проектобюджета на общината. От „Глас народен“ пък поискаха да се увеличат средствата за културни прояви в общината от 70 000 на 90 000 лв., както и еднакъв аршин при разпределяне на средствата за селата.

„Ние от БСП предложихме на кмета на община Дупница да се заложат средства за здравеопазване, образование и справяне с демографската криза в общината. Предложихме да се заделят около 35 000 лв. за дострояване на ОУ „Евлоги Георгиев“, което единствено в Кюстендилска област работи на две смени. Настояваме да се заделят по 3000 лв. на година на всяко кметство по селата. Не при екстремни ситуации да се търси кметът на общината. Предложихме на общината да задели около 100 000 лв. в бюджет 2020 за закупуване на рентген в общинската болница. Този, който се използва, е купен преди 70 г.”, заяви вчера Станислав Павлов, общински съветник от БСП.

Общинската съветничка Валентина Караганова е предложила в бюджета да бъдат предвидени средства, за да се стимулира раждаемостта – по 1000 лв. за всяко второ дете в семейството. „Ще се направи така методиката, та да не се възползват една определена група жители на общината“, заяви В. Караганова.

Ивайло Петров и Асен Илиев искат да се предвидят средства за изграждане на мръсен канал и тоалетни на бейзболното игрище в жк „Бистрица“.

„На игрището се провеждат европейски състезания, а се използват химически тоалетни. На общината ще струва около 5000 лв. да се изгради мръсен канал“,заяви Ив. Петров.

Георги Градевски от „Глас народен“ е поискал еднакъв аршин за парите за селата в бюджет 2020. Групата от „Глас народен“ е поискала да се увеличат средствата за културни прояви в общината от 70 000 на 90 000 лв.

Бюджетът на община Дупница за 2020 г. ще бъде гласуван на редовно заседание на ОбС до края на месеца.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Валентина Караганова

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *