Съдия Пенка Братанова се кандидатира за председател на Окръжния съд в Кюстендил

Съдия Пенка Братанова се кандидатира за мястото на административен ръководител на Окръжен съд – Кюстендил. За поста е обявен конкурс, тъй като настоящият председател на съда Мирослав Начев по закон няма право на трети пореден мандат. В момента Братанова е заместник административен ръководител на КОС. Пред Висшия съдебен съвет магистратът вече представи автобиография, концепция и декларация за имотното състояние и произхода на средствата.

Съдия Братанова започва кариерата си като юрисконсулт в община Кюстендил през ноември 1993 година. След това в продължение на четири години е била съдия в Районен съд – Кюстендил. На работа в Окръжен съд е от 1998 година досега. Участвала е в много обучителни семинари.

В концепцията си пред върховните магистрати съдийката изброява повишаване на общественото доверие и връзките с медиите, стриктно спазване на случайното разпределение на делата, продължаване политиката на прозрачно назначаване на съдебни служители, разширяване на публичните изяви на съда, осъществяване на комуникация с адвокати и граждани. Акцент в програмата е и електронното правосъдие, заложено в Закона за съдебната власт.

Предстои от ВСС да обявят датата на провеждане на конкурса, когато Пенка Братанова трябва да защити концепцията си.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *