Съдът отмени запечатването на хотел „Маринела“

Административният съд отмени мярката на НАП да запечата столичния хотел „Маринела“. Миналата седмица стана ясно, че хотелът ще продължи да функционира за вече настанените си гости, че планираните мероприятия за следващите 7 дни (от 27 септември насам) няма да бъдат отлагани, но няма да приема нови.

Причината за решението на данъчните беше, че хотелът ползва нерегистриран софтуер. От хотела обаче обясниха, че отговорността е на фирмата, която ги е оборудвала с въпросния софтуер, а не тяхна.

Сега магистратите преценили, че предварителното изпълнение на мярката не гарантира законосъобразно съхраняване на данните от касовите апарати, предаде Нова. Отмяната на запечатването може да бъде обжалвана.

Ето как от хотела коментираха твърденията, че при проверка НАП са установени липсата на лицензиран по правилата терминал за управление на фискалните устройства: „Хотел „Маринела“ няма фискални апарати, а данъчен терминал. Свидетелството на името на друга фирма не сме имали. Липсата на това свидетелство за регистрация е заради това, че фирмата, доставчик на услугата не е била регистрирана. Така от хотела коментираха твърденията, че при проверка НАП са установили липсата на лицензиран по правилата терминал за управление на фискалните устройства.“

В последните дни на миналия месец Специализираният наказателен съд запорира по искане на Спецпрокуратурата 12 банкови сметки в различни трезори на собствениците на хотела – Ветко и Маринела Арабаджиеви. Със съдебни заповеди бяха запорирани и дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор беше наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и село Свежен.

От прокуратурата уточниха, че в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *