Съдът решава дали ще остане в ареста Миню Стайков

Съдът решава дали алкохолният бос Миню Стайков ще остане за постоянно в ареста. Вчера стана ясно, че прокуратурата настоява за мярка за неотклонение „Задържане по стража“ за собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров и още един човек.

Прокуратурата води разследване за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари. Вчера бяха представени данни за акцията тази седмица в офисите на „Винпром Карнобат“ , „Сис Индустрийс“ и „Топаз Мел“, която операция е свързана с разбита наскоро нелегална фабрика за цигари. Бяха задържани десет души, на част от тях бяха повдигнати обвинения. Един от тях –  Стайко Стайков, е с издадена Европейска заповед за арест. Други двама са обявени за общодържавно издирване.

Все още не е изяснено кой от задържаните е бил ръководител на групата. Към делото са присъединени и други две прекратени преди време преписки за данъчни престъпления.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *