Съдът реши: Разследващата полицайка Розалина Кьосева на свобода срещу 10 000 лв.

Пуснаха под парична гаранция от 10 000 лева разследващата полицайка Розалина Кьосева, това постанови преди минути районен съдия Владимир Пензов.

Както struma.bg писа, Розалина Кьосева бе задържана в края на март след спецакция на Вътрешна сигурност и прокуратурата. Тя е обвинена в четири престъпления.

Припомняме, че първото обвинение срещу Кьосева е за престъпление против правосъдието, изразяващо се в това, че като разследващ полицай по досъдебно производство срещу криминално проявено лице тя е бавила съзнателно провеждането на разпити и очни ставки.

Срещу Кьосева е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и лично укривателство. Според събраните доказателства от разследващите тя е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има европейска заповед за арест. Той е осъден на 6 години затвор в Гърция за фалшиви пари. По този начин Кьосева е помогнала на Бойчев да се укрива.

Разследващата полицайка е правила 5 пъти искания в затвора за разпит на криминално проявено лице без да има участие по досъдебното производство.

В хода на разследването са използвани СРС-та, а в килията на Бойчев в затвора в Бобов дол е намерен телефон.


loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *