С атрактивна торта курсовият Я. Руменов изненада абсолвентите от специалност „Физическо възпитание и спорт” на ЮЗУ за завършването им

С ефектна торта абсолвените от специалност „Физическо възпитание и спорт” в Югозападния университет отпразнуваха предстоящото си завършване и придобиването на бакалавърска степен. Имайки предвид, че четвъртокурсниците вече положиха държавния практически изпит и им остава само теоретичният, то те си устроха парти в заведение в покрайнините на Благоевград. Поканата уважиха и преподавателите от катедрата по ТМФВ /теория и методика на физическото възпитание/. От групата отсъстваше ръководителят на катедрата и зам. декан на Факултета по педагогика доц. Даниела Томова, която ръководи задължителния за студентите по ФВС курс по водни спортове, провеждащ се в момента в Китен. Въпреки натоварената си програма и служебни ангажименти доц. Томова се включи онлайн и поздрави абсолвентите. И както повелява традицията, курсовият ръководител гл. ас. Янко Руменов  се отчете с атрактивна торта с тематична декорация, съчетаваща елементи на отделните видове спорт, изучавани по време на следването.

Демонстрирайки отлична форма, кондиция и координация, четвъртокурсниците се изявиха и на дансинга, като дадоха тон на веселбата. Достигайки до финалната права, в купона се включиха и бъдещи детски, начални учители, специални педагози. На всеобщо уважение и топло посрещане се радваха и преподаватели начело с декана на факултета доц. Янка Стоименова и ръководителя на катедрата по „Предучилищна и начална училищна педагогика“ доц. Валентина Чилева.


И тъй като в специалности като предучилищна и начална училищна педагогика по-голяма част от обучаващите се са дами, а във физическото възпитание и спорта – мъжете, то абсолвентският бал бе белязан с баланс между половете и, разбира се, пожелания за успешно преодоляване на последното предизвикателство и последваща професионална  реализация.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *