С банкет 2 в 1 жители на село Рилци празнуваха шампионската купа на футболния си отбор

Двоен повод за празнуване събра на обща трапеза жители на благоевградското село Рилци. Сурвакарската група на селото организира и покани всички на банкет под мотото „От хората за хората“ именно защото жителите поддържат кукерите си и по време на дефилето им дават вино, ракия, пари. Част от средствата групата заделя за местната църква, като купуват посуда за храма, а с останалите се прави банкет.

За случая бяха приготвени 3 казана вкусен курбан, осветен от отец Николай. Кметът на селото Живко Чукарски пожела на събралите се здраве, все така да са задружни и да продължават да пазят традициите.

В началото на веселбата повечето маси бяха празни, тъй като по същото време на стадиона се играеше дербито между водача в групата – местния футболен тим „Рилци 2006“, и втория в класирането ФК „Спортист” – село Струма. Двубоят, който всъщност определи победителя в зона „Струма 1“ на Пиринската бундеслига, бе изключително драматичен и изпълнен с обрати. Гостите  набързо вкараха два гола още в началото на първото полувреме. Домакините обаче се поокопитиха и върнаха интригата в мача. Благодарение на сърцатата игра на капитана Вилян Михайлов, ветерана Емил Равначки, вратаря Кирил Христов, Велизар Христов, син на домакина на ОФК „Пирин“ Кирил Христов-Десетката, както и на останалите футболисти, 25 минути преди края на мача домакините водеха с 5:2, след което малко се поотпуснаха и получиха два гола. В крайна сметка успяха да удържат победата и с краен резултат 5:4 станаха победители в зоната.

Шампионската купа на „Рилци 2006“ връчи лично секретарят на Областния съвет на БФС – Благоевград  Атанас Петкашев, а треньорът и президентът на отбора Кирил Герински и Венчо Тодоров пожелаха на момчетата и догодина да играят със същия хъс и да запазят лидерското си място.

След финала футболисти и фенове занесоха купата на площада и се присъединиха към банкета.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *