С бурно аплодиран концерт пред пълна зала  Камерна опера – Благоевград закри творческия си сезон, публиката едва оживя в жегата в салона без климатик

С бурно аплодиран концерт „Три тенора и… още нещо“ благоевградската Камерна опера закри творческия си сезон и даде заявка за силен старт наесен. Залата, включително балконът, бяха пълни с публика, платила за билет по 25 лв.  Ценителите на изкуството на операта стоически издържаха неистовата жега в салона без климатизация, за да се насладят на великолепните изпълнения на музикантите и певците. Видимо бе, че на сцената в собствен сос се топят и целият оркестър на Камерна опера, дирижиран от маестро Георги Еленков, както и солистите Юрий Николов, Михаил Михайлов и Георги Динев, които стоически издържаха да изпълнят първите си партии в строго официални тоалети със сако. С изпълненията си, закачки и великолепно чувство за хумор тримата тенори, както и водещите  – пианистката Милена Томанова и Габриела Мадина от състава на „Силвана денс“, заедно с още няколко момичета от танцовия клуб, успяваха да приковат вниманието на публиката, за да не обръща тя внимание на струйките, стичащи се по гърба и шията и на лъщящите от пот лица. Част от дамите в салона, предвидливо пъхнали ветрило в чантата си, успяваха да раздвижат въздуха около лицата си, но 3-4 (сред тях стоматологът д-р Жана Рускова) не издържаха на горещината и аромата на пот, примесен с този на стилни парфюми, и им се наложи да  излизат на няколко пъти от салона, за да поемат свеж въздух.


Програмата, подбрана от солистите, както и изпълненията им, бяха бурно аплодирани от публиката, а подкрепата на триото от 6- годишния Дани от класа по поп пеене на Христина Кацарска умили и взриви салона и дари малкия талант със силна подкрепа.

Салонът бе толкова екзалтиран от случващото се на сцената, че върна два пъти на бис изпълнителите, въпреки че така удължи престоя си в задушното затворено пространство.


В началото на април т.г. сградата на читалище „Вапцаров“ и Камерна опера на площад „Македония“ в Благоевград бе официално открита след мащабен ремонт за енергийна ефективност и обновяване на стойност 2 889 236 лв. Първата експлоатация на зрителския салон от Камерна опера бе през април, когато бе премиерата на мюзикъла „Класният се жени“, но тогава времето бе хладно и той бе отоплен. Включено ли е било изграждане на климатизация на салона по проекта за обновление на сградата е въпросът, който вестник „Струма“ отправи към общината.

„Да, в сградата има изградена отоплително-вентилационна инсталация, монтирани са климатични и вентилационни камери, служещи за отопление, охлаждане и вентилация. Тече подбор и предстои обучение на служител, който да отговаря за изградената система“, отговориха от кметството.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *