С духова музика и мажоретки Симитли празнува 3 март

В знак на признателност към подвига на героите, загинали за Освобождението на България, кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на ОбС Владимир Христов, общинска администрация, общински съветници, обществени дейци и граждани поднесоха цветя на паметниците „Илинден” и „Лъвчето”, предвождани от шпалир от мажоретни състави и духова музика.

Тържествата по случай 140 години от Освобождението на България продължиха с тържествено шествие, което премина по главните улици на град Симитли.

Празничната програма, която тази година се проведе в читалище „Св.Климент Охридски“ започна с духовата музика на училището в Симитли и невероятни малки мажоретки. Рецитал от стихове посветени на свободата на България направиха пред препълнената зала на читалището ученици от всички възрасти от СУ „Св Св.Кирил и Методий. Вокална група „Пламъче“ изпълниха патриотични песни хор. Тържествената програма продължи с мажоретен състав с ръководител Мария Дюлгерска.

По традиция в община Симитли, огньове горяха в дворовете на десетки къщи в града и общината.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *