С ножица и лепило разложанин се опита да направи голяма измама

Районна прокуратура – Разлог е внесла обвинителен акт срещу Йордан И. от с. Хърсово за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1, пр. 1 от Наказателния кодекс.

Около 21 ч. на 23.07.2017 г. обвиняемият Йордан И. се намирал на площад „Преображение“ в центъра в гр. Разлог, като носел лотариен билет „Ново бинго“ на Национална лотария – моментни игри. Той не бил печеливш, поради което с цел парична облага, мъжът извършил подправка върху него. В сектора „Бонус игра“ той залепил върху едно от квадратчета цифрата „5“, която изрязал от друг билет.

По този начин обвиняемият искал „да превърне“ билета в печеливш, тъй като при такава конфигурация на цифри в посоченото поле, приносителят му имал право да получи сумата от сто лева, представляваща печалба от лотарийната игра.

С този подправен билет Йордан И. отишъл към павилиона на площада и го предоставил на служителката с уверение, че го е закупил от нея по-рано и че същия е печеливш. Въпреки, че техническата намеса върху него била видима, поради разминаване на залепеното квадратче с останалите отпечатани цифри, жената не я забелязала, поради тъмната част на денонощие и недостатъчно осветление. По искане на обвиняемия тя му изплатила сумата от сто лева, като му дала банкнота от петдесет лева и лотарийни билети на стойност петдесет лева.

На следващия ден, по време на отчитането на продажбите и изплатените печалби от служителката в павилиона, било установено, че въпросният лотариен билет е подправен.

Йордан И. е бил привлечен в качеството на обвиняем за въвеждане в заблуждение с цел набавяне на имотна облага. Предстои насрочване на делото от съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *