С празник на буквите първокласници от IV ОУ гордо заявиха: „Ние вече сме грамотни”, изненадаха ги с торта-книга

„Всички букви зная, мога да чета…“, гордо заявиха учениците от I „б“ клас на благоевградското ІV ОУ „Димчо Дебелянов“. Своята радост, че вече четат, те показаха пред майки, бащи, роднини и гости, изпълнили музикалния кабинет в училището. Водени от учителите си Тони Панайотова и Ваня Попова, учениците, с корони на главите, рецитираха стихчета за отделните букви, пяха песни, а изпълненията им предизвикаха бурните аплодисменти на присъстващите.

С този незабравим празник първолаците отбелязаха края на шестмесечния период, през който преминаха при изучаването на тридесетте букви от българската азбука, за да се поздравят в края на периода с думите „Ние сме грамотни”.

След като изпратиха букварчето и посрещнаха читанката, учениците получиха грамоти и по една книжка с приказки, които с нескрит интерес започнаха да четат веднага. За първокласниците бе подготвена и специална изненада – ефектна торта с формата на книга. Те заслужиха наградата, след като успешно изпълниха няколко мисии, възложени им от учители – сглобяване на изречения и отговори на гатанки. Тържеството завърши с обща снимка, а докато децата похапваха торта, се проведе родителска среща.

На нея бяха обсъдени поведението и успеваемостта на първокласниците и механизъм за превенция на агресията.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *