С РЕШЕНИЕ НА ВСС! Мария Тодорова начело на Административен съд – Благоевград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи  за председател на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова, която вече е имала един мандат начело на съда.

По време на изложението на концепцията й пред кадровиците тя подчерта, че най-големият проблем в съда е със сградния фонд. Административен съд-Благоевград към момента се помещава в един от търговските центрове в града, което създава огромно затруднение за обслужването на граждани, поясни съдия Тодорова. Тя подчерта, че се обмисля алтернатива за собствена сграда на съда, макар че проектът все още не е завършен, но се очаква до края на годината да бъде реализиран.

Тя бе попитана и за измененията в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) и за техните отражения върху работата на съда. Съдия Тодорова отговори, че според нея промените вече дават резултат, като от влизането им в сила досега в Административен съд-Благоевград вече са постъпили 25 данъчни дела.

Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева, Боян Магдалинчев и Геоги Чолаков изказаха категоричната си подкрепа съдия Тодорова да поеме втори мандат начело на съда, а гласуването показа, че цялата Колегия единодушно я одобрява.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *