С решение на съдия Калина Иванова: Пуснаха с мярка „подписка“ баща и син Павлови, които налетяха на благоевградски полицаи

Районен съд-Благоевград отказа да задържи под стража бащата и синът, които бяха арестувани заради вербална и физическа агресия срещу местни полицаи. 52 годишният Янко Павлов и 30-годишният Борислав Павлов бяха освободени с мярка„подписка“ от съдия Калина Иванова, която гледа днес делото. В заседанието прокурорът заяви, че няма да сочи нови доказателства. Адвокат Пенко Ненов представи медицински документи за заболяване на Янко Павлов, който 5 дни преди инцидента е бил изписан от болница, а по отношение на Борислав Павлов посочи, че полага грижи за 3 годишното си дете. Тези обстоятелства, както и че двамата са трудово ангажирани и неосъждани, бяха взети предвид от съдията, която счете, че няма опасност да се укрият поради което им наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“. Припомняме, че баща и син Павлови са привлечени в качеството на обвиняеми за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му. Както „Струма“ първи писа, екшънът се разигра във вторник преди обяд заради фиш за неправилно паркиране. Около 10,45 ч. на ул. „Трети март“ полицейските служители от 01 РУ – Благоевград извършвали проверка на лек автомобил в изпълнение на служебните си задължения. Командир на отделение Георги Ичков и младши инспектор Любомир Цолев осъществявали контрол по безопасност на движението по предвидения в закона ред. Пред преминаващите по улицата граждани и проверяваните водачи на превозните средства баща и син Павлови извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Двамата викали по адрес на полицаите и отправяли обидни думи към тях. Янко Павлов нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на Георги Ичков, а синът му Борислав  притиснал ръката на полицая с вратата на служебния автомобил.

По случая бе образувано досъдебно производство по което Павлови бяха привлечени като обвиняеми и задържани за срок до 72 часа  от наблюдаващия прокурор, който вчера внесе искане за вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо тях. Съдия Иванова обаче не уважи това искане и ги пусна на свобода. Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд.

Както „Струма“ вече писа, на мястото на инцидента се намира зеленчуковият магазин, в който работят бащата и синът. Според версията на семейството бизнесмени лекият автомобил, заради който полицаите съставили фиш за неправилно паркиране, бил спрян за малко, колкото да се разтовари стока – ядките, които били закупени за магазина. Това разказа пред репортер на „Струма“ няколко часа след инцидента Десислава Павлова, съпруга и майка на двамата задържани мъже, която бе категорична, че като търговци са в правото си да извършват товаро-разтоварна дейност. Тези факти бяха посочени от защитата и на делото за мярката. Безспорно е имало разправия, ескалирала в агресия, което е недопустимо, още повече срещу служител на реда. След скандала, пострадалият полицай  Георги Ичков бе прегледан в СПО на МБАЛ – Благоевград, където бе направена снимка на ръката му, която показа, че няма счупване.

Работата по случая продължава под ръководството на Районна проктуратура.

Бетина Георгиева

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *