С тези ефикасни начини премахвате висящите мазнини по ръцете завинаги!

Мастните натрупвания по ръцете, както и на лицето, се появяват с възрастта. Те са често срещан неприятен козметичен дефект, както при жените, така и при мъжете.

 

Проблемът обикновено се усеща след като навършим 30 години, когато поради липса на физическа активност, мускулният тонус е понижен, и се наблюдава натрупване на мастна тъкан. И като прибавим към това загубата на еластичност на кожата, ние неусетно се сдобиваме с желеподобна маса в горната част на ръцете.

Премахване на излишните мазнини и подобряване контурите на ръцете е възможно с лесната програма, която lekuva.net ви предлага. Тези 3 ефективни начини ще направят ръцете ви отново грациозни, пише zdravno.bg

1. Храна

Ако искате тялото ви да започне да се променя, трябва да промените хранителните си навици! Първото нещо, което е необходимо да се направи, е да се откажете от захарта, алкохола и безалкохолните напитки. Хапвайте повече храни, богати на протеини: риба, пилешко и пуешко, яйца и сирене.

Обърнете внимание на достатъчното количество пресни зеленчуци и билки. Не прекалявайте с течностите. Литър и половина-два на ден е напълно достатъчно.

2. Грижа за кожата

Контрастни душове, масажи и маски помагат за възстановяване еластичността на кожата. Контрастният душ стимулира кръвоносните съдове, поради което кожата се обогатява с кислород и хранителни вещества.

Масажът също помага да се отървете от увисването на кожата. Кръгови движения върху проблемните области на всяка ръка в продължение на 15-20 минути на ден са напълно достатъчни. За да се усили ефекта, се използват специални масажни масла.

Същият подход може да приложите и върху други части на тялото, там, където има целулит.

3. Упражнения за ръце

И, разбира се, за тонизиране на мускулите, подобряване контурите на ръцете и предмишниците, е добре да правите упражнения за укрепване на тези части на тялото. Колкото по-проблемна е тази зона, толкова по-често е добре да се правят упражнения. За максимален ефект – всеки ден, по едно и също време.

Ако нямате гирички, може да използвате пълни бутилки с вода, от литър и половина, или два.

Във видеото са показани упражнения, благодарение на които ще може да стегнете провисналата кожа на ръцете.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *