С три торти, деца, внуци и правнуци Сотир Анчев празнува рожден ден, на достолепната възраст юбилярят все още е действащ шофьор на ректора на Колежа по туризъм В. Жечев

С три торти и пълна къща с наследници шофьорът на ректора на Колежа по туризъм проф. В. Жечев и дългогодишен тираджия Сотир Анчев празнува 80-ия си рожден ден.

Единствената внучка Адриана, помощник-ректор в Колежа по туризъм, ден преди семейното тържество се запретна и направи две от любимите торти на дядо й. Третата пък, също специално поръчана, донесе от Атина дъщерята Христина, която живее там заедно със сина си, кръстен на дядо си Сотир. Другата щерка на рожденика, Румяна, приготви специалитета си – дъхава питка за здраве, любим деликатес на цялата фамилия. Така за нежната половинка на дългогодишния шофьор – Арда, която е една от първите учителки в детска градина №1 „Ведрица“ в Благоевград, не остана друго, освен да нареди трапезата и да посрещне като домакиня челядта си.

„Това беше мечтаният и най-голям подарък – да се събере цялото семейство – децата, четиримата вунци и двамата ми правнуци – големият, Кристиан, и малкият, Ангел“, щастлив призна Сотир Анчев. 2017 година е специална за фамилията и с още едно предстоящо събитие – с половинката му ще празнуват и 60-годишнината от сватбата си, разкри той.

Бодрия дух и дълголетието Сотир явно е наследил от майка си Цвета, леля на президента Георги Първанов. Тя живяла до 99 години, като до последно била пъргава и в пълна кондиция.

Домашното празненство не мина без фойерверки и наздравдици. Сред подаръците, които трогнаха рожденика, бяха любим парфюм и елегантни дрехи – нещата, които той през целия си живот педантично е подбирал, а за духането на свещите покани на помощ правнуците си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *