Топ теми

С футболен мач, завършил с победа на учениците срещу учителите, закриха учебната година в благоевградското III ОУ

С футболен мач, завършил с победа на учениците срещу учителите, закриха учебната година в благоевградското III ОУ „Димитър Талев“. Дългоочакваната и станала традиционна спортна проява започна с музикални поздрави и изпълнения на талантливи възпитаници на училището, след което под възгласите на феновете бяха представени главните действащи лица. Дикторът – в ролята учителят по религия Николай Михов, съобщаваше имената на всеки един от футболистите. Така под аплодисментите на агитките на терена излезе тимът на учениците, съставен от седмокласници с треньор учителката по ФВС Румяна Станоева. Мощна подкрепа имаше и за учителите начело с капитана и централен нападател – зам. директора Васил Чолаков, колегата му по учебната дейност Еленко Велков, преподавателя по математика Стефан Стефанов, по физическо възпитание и спорт Стефан Сотиров и Борян Керемидчиев.

Край тъчлинията застана уважаваният учител по география Владимир Алексов. Макар че след 44 г. в любимото си III ОУ той се пенсионира, заради изключителни заслуги е на „постоянен трудов договор“ като треньор на педагозите.

„Естествено, не може да издаваме тайни от тактиката си и от кухнята, но се подготвяхме усилено за двубоя – тренирахме двуразово, а освен това анализирахме мачовете от Европейското първенство по футбол“, коментираха треньорът Алексов и капитанът Чолаков, като запазиха мястото на провежданите тренировки в тайна.

Отговорната задача да ръководи дербито бе поверена на истински футболен съдия в лицето на Борислав Цветков. Самият той почти нямаше работа и в двете полувремена от по 20 минути не показа нито един картон, тъй като въпреки „големия залог“ футболната среща се открои с феърплей и дух на разбирателство между „съперниците“.

А началото бе нервно и за двата отбора. Учениците бяха по-дейни и напористи, но учителите успяха да „удържат фронта“ и първото полувреме завърши без попадения.

В почивката под светлините на прожекторите застанаха общо 68 ученици, представили повече от успешно III ОУ на ученическите спортни игри. За завоюваните купи и медали по футбол, баскетбол, хандбал, шах… те бяха наградени от директора Михаил Спасов с грамоти.

Паузата очевидно бе използвана от треньора Алексов за разбор, тъй като второто полувреме започна с мощна атака и в крайна сметка след наложената преса и последвал корнер резултатът бе открит с автогол във вратата на седмокласниците. Обратът настана, когато капитанът Чолаков се „преквалифицира“ и от централен нападател стана вратар на мястото на учителя В. Рупов. Демонстрирайки истинско благородство, зам. директорът разреши да му бъдат вкарани два гола, като на моменти се криеше зад гредите на вратата и не попречи на топката да влезе в мрежата.

Така с шеги и ведро настроение дербито завърши при резултат 2:1 за седмокласниците, а учителите пожелаха на учениците весела лятна ваканция и да се заредят с енергия за следващата учебна година.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *