Тази напитка топи мазнините по корема и подсилва имунитета.
Необходими съставки:
1.5 литра вода
сок от половин лимон
3-4 см пресен корен от джинджифил
Приготвяне:
Сложете водата на котлона да заври. След като заври, оставете 5-6 минути да ври и добавете джинджифила. Оставете да ври в продължение на 15 минути, след което изключете. Оставете джинджифила да се охлади във водата.
След това прецедете и добавете лимонов сок. Ако обичате по-кисело, сложете повече лимонов сок и обратно.
Разделете течността на две части:
Първата част изпийте сутрин преди закуска, а втората част преди вечеря.
Тази напитка, освен че топи мазнините, подобрява циркулацията на кръвта.
Джинджифилът е богат на цинк и магнезий, които са от съществено значение за подобряване на кръвообращението, а също така съдържа свойства, които пречат на лошия холестерол да се натрупа в черния дроб.
Освен това, джинджифилът е полезен за намаляване на проблемите с изпотяването, пише „Букварче“.
Подобрява усвояването на хранителните вещества.
Джинджифилът помага за по-добро усвояване на хранителните вещества в организма, поради стимулиране на ензимите на панкреаса и секрецията на стомашните сокове.
Предотвратява настинки и грип.
Джинджифилът има силни антибиотични свойства и ефективно предотвратява грип и настинка.
Подобрява храносмилането.
Джинджифилът облекчава коремните болки, причинени от възпаление на стомаха. Освен това, чудесно помага в случай на запек и намалява газовете, т.е. подуването на корема.
Укрепва имунитета.
Ако редовно консумирате джинджифил, той укрепва имунитета и подобрява защитните функции на организма при потенциални инфекции, кашлица, грип и настинки.
Също така намалява риска от инсулт и се бори срещу инфекции в червата.
Облекчава ставната болка.
Джинджифилът има противовъзпалителни свойства, които намаляват възпалението и болката в ставите.