Тайгър Уудс не е тестван за алкохол и наркотици, разследване все пак ще има

Разследване за катастрофата на Тайгър Уудс все пак ще има, въпреки че преди дни полицията в Лос Анджелис обяви, че не смята да предявява обвинения към звездата в голфа.

На 23 февруари той излезе от пътя с шофирания от него автомобил – джип Genesis GV80, като падна в малка пропаст, помете по пътя си мантинела и се заби в дърво.

Самият 45-годишен спортен ас се отърва с фрактури по краката, а друга кола не бе въвлечена в катастрофата. Най-вече заради ранния час, в който се случи ицидента.

Оказва се, че на Уудс не са правени тестове за алкохол и наркотици, след като е изваден от напълно смачкания автомобил. Той е стабилизиран, отнесен с медицински хеликоптер в болница, но без кръвни проби и изследвания за следи от субстанции.

Полицията обяви това, като поясни – взета е заповед за пълен обиск на автомобила и разкодиране на бордовия компютър, който да поясни какво се е случило в момента на катастрофата.

Камерите на мястото, които следят движението в този участък, са показали липса на какъвто и да е спирачен път преди колата да излезе от шосето. А по настилката липсват следи от гуми, което означава, че Тайгър изобщо не е реагирал на променената траектория и насочването към пропастта.

Първата, и засега единствена версия, е че е заспал на волана. Той страда от безсъние от години и вероятно е изкарал цялата нощ преди това буден или в полубудно състояние.

Джипът е снабден с тъй наречената SUV система, в която се записва абсолютно всеки сигнал, подаден от компютъра към водача, както и неговите действия като последователност. Така ще се разбере предупреден ли е Уудс, че кара с превишена скорост в участъка, реагирал ли е на това и т.н.

Проговори и първият свидетел, намерил голфъра след падането и оказал първа помощ. Той потвърди версията на полицията – Уудс е бил в безсъзнание, не е разбирал тежестта на удара и травмите си, нито е правил опити да излезе.

Но човекът също е подчертал, че изобщо не е изглеждало след идването му в съзнание минути по-късно, спортистът да е под влияние на наркотици или алкохол.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *