Тайни агенти следят Брендо в Дубай

Тайни агенти ще търсят Евелин Банев – Брендо в Дубай, разкриват хора от службите. Родното разузнаване е на нокти, след като Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за арест на Банев. Тя е във връзка с привеждане в изпълнение на постановената спрямо него осъдителна присъда от 6 години „лишаване от свобода“. Темида, МВР и службите са в шок да не станат за резил, след като изчезна поредната едра риба от ъндърграунда, вместо да влезе в затвора.

Същото стана с дупнишките мафиоти Братя Галеви преди 5 години, както и с Христофорос Аманатидис-Таки, който пък след това дори бе оправдан.

Евелин Банев е осъден за това, че през периода от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. на територията на България, Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британските Вирджински острови, Конфедерация Швейцария и Република Австрия е участвал в организирана престъпна група, създадена с цел да извърши финансови операции със средства, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление – трафик на наркотици.

Присъдата е влязла в сила от 26 април тази година, но Брендо отдавна бил офейкал от територията на България. Установено е, че той не е на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно, Банев е обявен последователно за местно, общодържавно и международно издирване, съобщи „Ретро”.

Според отлично запознати Брендо от дълго време очаквал осъдителната присъда и методично подготвял бягството си в Дубай, за което писахме. „Кокаиновият крал“ вече се ширел в прекрасно имение, като запознати твърдят, че сумата за купуването е 6-цифрена, а тлъстите му банкови сметки гарантирали охолен живот до старини.

Публична тайна е, че Дубай е убежище на мафиоти с много пари от цял свят, а властите си затварят очите за миналото им, тъй като те харчат богатството си на тяхна територия. В емирството от години се укриват дупнишките мафиоти Братя Галеви, както и финансовият аферист Иван Танев – Универсалния.

Заедно с Брендо в Дубай е и цялото му семейство. Жена му Моника напоследък често отскачала до арабската страна, като според нейни дружки от столичния хайлайф проучвала подходящи места за образованието на дъщерите им там. Досега те учеха в престижни школа в Швейцария, но баща им вече не искал да рискува да са в европейска държава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *