Тежък удар за гоцеделчевските хандбалисти преди дербито с „Осъм“

Хандбалният „Пирин“ (ГД) понесе тежък удар в навечерието на дербито с „Осъм“ в „А“ група. Един от барометрите на гоцеделчевския тим – Георги Георгиев-Гочето, е аут до края на сезона, след като скъса менискус и бе опериран в София. Голаджията получи контузията в съботния мач с „Локомотив“ (Мз), който напусна принудително в 25-та мин.

„За съжаление не мога да играя и да помогна на съотборниците си в оставащите двубои от шампионата. Травмите са част от спорта. Надявам се да се възстановя по-скоро и да бъдем отново заедно на терена. Аз обаче няма да спирам да подкрепям отбора от трибуните. Вярвам, че момчетата ще се справят със задачите, които сме си поставили. Само „Пирин“ и напред“, коментира Г. Георгиев.

„Желаем най-напред на Гочето по-скоростно възстановяване. За всеки спортист е неприятно да стои далеч от любимата игра, но понякога има такива моменти, които каляват човека. Той е силен характер и вярваме, че ще се справи. Със сигурност Георги ще ни липсва, но в момента най-важното е неговото здраве. Търсим варианти за заместник. Сигурен съм, че момчетата са готови да компенсират неговата липса. Затова сме отбор и вярвам, че подобни изпитания ще ни сплотят още“, коментира главният треньор на пиринци Николай Пиргов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *