НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 30 бр. малки кюфтеца:
400 гр. телешка кайма
2 бр. моркови
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 бр. яйце
2 бр. сухари
100 гр. киноа
50 гр. краве масло
къри и джинджифил (пресен)
черен пипер и сол
олио за пържене
босилек за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За приготвяне на телешките кюфтенца в купа сложете каймата. Нарежете на ситно морковите и лука и ги добавете към каймата заедно с яйцето и сухарите. За рецептата ползвам пресен джинджифил, който настъргвам. Към каймата прибавете и подправките джинджифил, къри, черен пипер и сол (по ваше желание количествата). Омесете каймата добре. Оставете каймата в хладилника за час, за да поеме ароматите.
Загрейте олио в тигана и от каймата оформете малки кюфтенца. Оваляйте в брашно преди да изпържете кюфтенцата. За приготвяне на киноата следвайте стъпките, описани на опаковката, която сте закупили. Сварената киноа овкусете с кравето масло, сол и черен пипер. Поднесете порция от телешките кюфтенца върху канапе от киноата. Гарнирайте със стръкче пресен босилек. Добър апетит!