Терасата на шефа на КОНПИ „изяде“ главата на Влади Калинов

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала и получила оставката на шефа на строителния контрол в общината Влади Калинов. Това съобщи самата тя във своя Facebook профил.

Вчера стана ясно, че допълнителните постройки върху терасата на шефа на Комисията по антикорупция Пламен Георгиев няма да бъдат съборени, а актът за събарянето им е отменен именно от Калинов на 12 юни.

Фандъкова обяснява, че е получила обяснения от него защо е прекратил проверката, но все пак е изискала неговата оставка, предава dnes.bg.

„Връщам за ново разглеждане акта на район „Слатина“, които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса“, пише още кметицата.

По думите й, още по време на проверката е станало ясно, че проекта на сградата, в която живее Георгиев, няма покриви върху издигнатите колонади.

„Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г. Фактите са такива каквито са и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани“, завършва Йорданка Фандъкова.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2019/06/26/terasata-na-shefa-na-konpi-iziade-glavata-na-vladi-kalinov.414639?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *