Тервел Пулев доведе в Петрич съпругата и синовете си и връчи приза на най-малкия боксьор И. Ангелов

Близо 300 спортисти, треньори и граждани се събраха в новата зала „Avalon Hall“, за да проследят двучасовата церемония по награждаването на призьорите от класацията „Спортист на годината“ в Петрич. След като помоли всички присъстващи да станат на крака, кметът Димитър Бръчков връчи наградата на Евелина Николова, която победи в най-престижния сегмент „Мъже и жени“, а в експозето си, след като поздрави специалния гост, боксьора Тервел Пулев, и останалите легенди, уважили събитието, градоначалникът заяви, че е горд с постиженията на съгражданите си, и обеща общината да продължи да стимулира спорта и да инвестира в спортната инфраструктура на южния град.

Развълнуваната победителка Е. Николова пък каза: „Благодаря на комисията, че са оценили успехите ми през годината. Награждавана съм на много места и по различни поводи, но тази награда ми е особено скъпа, защото, повярвайте ми, няма нищо по-хубаво от това да те оценят у дома“.

Прочувствено обръщение към аудиторията направи и вече трикратният победител в категорията „Треньор на годината“ Петър Касабов: „Радвам се, че не съм забравен в родния любим Петрич. Деца, никога не забравяйте своите първи треньори, които са в основата да заобичате спорта. Скъпи колеги треньори, не се сърдете на своите възпитаници. Те са едни големи деца, които са се загубили във времето и стават звезди. След време ще слязат на земята и ще дойдат пак при вас. Призовавам и родителите да помагат на своите момчета и момичета да растат здрави и да постигнат мечтите си“.

Специалният гост на събитието Т. Пулев оцени високо организацията и заряда на церемонията, и пожела на всички подрастващи спортисти да постигнат успехите на своите именити съграждани, присъстващи в залата.

В хода на вечерта награди получиха представители на всички спортове, упражнявани в южния град. Подобаващо бяха почетени традиционните за Петрич спортове като борбата, футбола, шахмата и хандбала, утвърдилите се през последното десетилетие билярд, мотокрос и лека атлетика, не бяха подминати и динамично развиващите се планинско колоездене, бойни изкуства, тенис на маса и силов трибой.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *