Продукти
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 и ½ ч.ч. брашно
щипка сода за хляб
щипка сол
щипка захар
1 бр. бакпулвер
олио
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб. Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и разбъркваме всичко много добре с лъжица. Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни. Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айрян. Да ви е сладко.
loading...