Необходими продукти:
тиквички – 3 бр.
зелен лук – 2 стръка
домат – 1 бр.
сирене – 200 г.
яйца – 3 бр.
олио – 1/2 ч.ч.
копър
чесън – 3 скилидки
Начина на приготвяне:
Измийте и разполовете тиквичките. Отстранете сърцевината с помощта на лъжица. Бланширайте ги за кратко във вряща и подсолена вода. Отцедете ги.
Задушете в сгорещена мазнина нарязаните на дребно лук, сърцевината на тиквичките и домата.
Наредете в тавичка тиквичките, сложете от запържената плънка и полейте със смес от разбитите сирене и яйца.
Поръсете с олио. Изпечете във фурна до готовност.
Гарнирайте с копър и чесън. Поднесете с кисело мляко.
loading...