Тихият убиец! Как се уврежда здравето от Wi-Fi рутера

Днес много хора в цивилизования свят трудно могат да си представят нормален живот без интернет. Интернет, Wi-Fi и появата на новите технологии заемат водеща позиция в ежедневието ни. Но Wi-Fi не е толкова безопасен, колкото изглежда.
Може би това е невидим убиец, който хората доброволно оставят в живота си. Учените са извършили редица проучвания и са идентифицирали няколко фактора, които засягат човешкото здраве и представляват сериозна заплаха за него.
Подпомага безсънието. Учените са забелязали връзка между излъчването от Wi-Fi рутера и скоростта на заспиване. Те са провели проучване с хора, като на половината са раздали телефони със или без сигнал за Wi-Fi. Субектите не знаели дали имат истински телефон до тях или фалшив. Учените са забелязали, че хората, в близост до които е имало телефон, който е получил сигнала, са заспали много по-трудно, а техният сън е бил по-неспокоен. Те също регистрирали промяна в мозъчните вълни.
Нарушаване на клетъчното развитие. Излагането на радиочестотна радиация значително засяга развитието на човешките клетки. Това е особено опасно за тях на етапа на ембрионалното развитие. Wi-Fi може да промени структурата, поради което се появяват вродени патологии. Това твърдение е доказано чрез многократни опити с животни. Появило се е забавяне на развитието на бъбреците поради Wi-Fi излъчване. Ето защо учените казват, че не трябва да се излагат продължителното на Wi-Fi бременни жени, деца и юноши. Тъй като това е изпълнено със сериозни нарушения на протеиновия синтез.
Повлиява клетъчния растеж. Но не само протеиновият синтез се нарушава от това излъчване. Датските ученици проведоха експеримент, в който доказаха, че клетките забавят развитието си и се разделят по-бавно. За експеримента те са използвали две саксии растения. Те оставили първата в стая, където няма Wi-Fi, а втората била поставена близо лъчение като от мобилния телефон. В резултат на това те забелязали, че растенията, подложени на постоянно облъчване, почти престанали да растат, докато в другата саксия те се развиват добре.
Инхибира мозъчната функция. Учените също така са озадачени от факта, че хората стават като „забавени“, ако прекарват дълго време в среда с Wi-Fi. Използвайки ядрено-магнитен резонанс (MRI), те провели проучване, показващо намаляване на мозъчната функция в някои области на мозъка, ако са засегнати от радиочестотите, предаващи интернет.
Намалява мозъчната активност при жените. В друго изследване учените взеха 30 души, от които имало равен брой мъже и жени. На първия етап те изследвали мозъчната активност на субектите без влиянието на Wi-Fi. После сложили хората в стая, където били изложени на радио излъчване за 45 минути. Повторните анализи на проучването показали, че жените са имали по-изразена промяна в мозъчната активност и енергийните разходи за функционирането си, отколкото мъжете. Това дало основание да се смята, че Wi-Fi рутерът има по-негативно въздействие на жените, отколкото на мъжете.
Прави спермата некачествена. Учените отдавна са установили, че топлинната радиация, генерирана от лаптопите, има отрицателен ефект върху качеството на сперматозоидите. Последните проучвания казват, че това не е единствената причина за мъжкото безплодие. В експеримент било забелязано, че след облъчване на семенната течност с Wi-Fi вълни, подвижността на сперматозоидите намаляла и се появила фрагментация на ДНК. Това проучване се провело както при животни, така и при хора. Резултатите били еднакви за всички.
Отрицателно засяга плодовитостта. И засегната е не само сперма. Проучванията показват, че някои безжични честоти могат да предотвратят имплантирането на оплодено яйце. Като тестови субекти били използвани лабораторни мишки. Те в продължение на 45 дни, по 2 часа на ден, са били подложени на излагане на безжични честоти, които пренасят Интернет. Това причинило увреждане на клетките и структурата на ДНК. В резултат на това бременността или не се е случила изобщо, дори и при оплодено яйце, или е била нарушена с много отклонения. Ето защо, учените препоръчват бременните жени да се опитват да избягват използването на джаджи с Wi-Fi технология и да останат далеч от други хора, които ги използват.
Причинява рак? Това е твърде противоречиво твърдение. При хората експериментите, които биха могли да го потвърдят, не се извършват от етична гледна точка. Но при животни многократно е доказано, че експозицията на радио вълни увеличава шансовете за развитие на злокачествени тумори.
Начини за защита. Лекарите са доказали, че мелатонинът и L-карнитинът могат да увеличат устойчивостта на тялото към радиовълни. Тези данни са получени при експерименти с животни. За съжаление дори използването на тези вещества не може напълно да неутрализира отрицателните ефекти на радиовълните.
Избягвайте и тях, няма да работи. Достатъчно е да погледнете картата за покритие на клетъчните оператори и списъка с безжични мрежи, предлагани за смартфона ви, към които можете да се свържете в момента. Но можете леко да намалите интензивността на тяхното въздействие. За да направите това, трябва да задържите телефона и лаптопа далеч от тялото и да изключите рутера, след като го използвате поне за нощта.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *