Това важи за всички щастливи двойки

В щастието всички двойки си приличат. Тази крилата фраза е оставил в наследство един от най-големите писатели – Лев Толстой в романа си „Ана Каренина“. И това наистина е така. Успешните и хармонични любовни връзки имат общи сходства, от които можем да се вдъхновяваме и учим за собствените си отношения с партньора. Ето кои са основните характерни неща, които важат за всички щастливи двойки и са ключът към тяхната сплотеност.

Подкрепят интересите на другия

Не е необходимо да харесвате на всяка цена това, от което се вълнува вашият партньор. Но подкрепата ви е от съществено значение и трябва да я демонстрирате при всяка получена възможност. Това е една от спасителните сламки за една пълноценна връзка. Всеки един човек има своите хобита и интереси, които трябва да бъдат уважавани от половинката му. Това е сред отличителните признаци на хармоничните и успешни двойки.

Не се сърдят мълчаливо

При повечето двойки, когато единият партньор не е съгласен с другия по някаква тема или проблем, го третира с мълчание в знак на протеста си спрямо неговото решение, пише az-jenata.bg. Но при двойките, които имат дълга и хармонична връзка това не важи. Макар да е по-лесно понякога да не се коментират болезнените теми, е изключително важно да не ги отминавате с мълчание, защото така се нагнетява напрежение и започват да излизат и по-стари проблеми наяве. Напротив, дискутирайте проблемните теми, дори и с риск да си повишите тон, да има напрежение. Но ако проблемът бъде разрешен навреме, ще е добре за връзката ви в дългосрочен план.

Проверяват как е другият

Колкото и да са заети, намират време през деня да се чуят с половинката си, макар и за 2 минути. Една бърза проверка как е другият, добре ли е, всичко наред ли е, може да ви изглежда банално действие, но се оказва едно от най-важните в пълноценната и здрава връзка.

Не се сравняват с другите двойки

Това, което е характерно за истински щастливите двойки е, че се концентрират върху своята връзка, без да мислят за чуждите отношения. Избягват да се сравняват с други двойки, дори и видимо да изглеждат по-щастливи и влюбени. Приемат другите такива, каквито са и обръщат внимание върху собствените си отношения. Това важи особено за демонстрациите на любов и хармония в социалните мрежи. Много често наши приятели споделят интимни снимки и моменти в профилите си в мрежата и по този начин привличат внимание, изглеждайки изключително щастливи. Но какво се крие иззад снимката или статуса, в тяхната връзка, си остава мистерия. Затова успешните двойки не се влияят от подобни демонстрации и се концентрират върху своите чувства в настоящия момент.

Мотивират се взаимно

Едва ли всяка ваша мечта и съкровено желание може да бъдат посрещнати с еуфория от половинката ви, но ако за основните ви цели срещате разбиране, то вие сте хармонична двойка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *