Това са вредните навици, които помрачават и най-щастливите връзки

В стремежа си да се чувстваме добре и щастливи във връзките си понякога сме склонни да допускаме много грешки, водещи тъкмо към обратното. Искаме най-доброто за себе си и за да го постигнем по пътя правим редица грешни ходове, които могат да ни донесат всичко друго, но не и щастие и хармония. Кои са вредните навици, които могат да помрачат и най-щастливата връзка?

Непрекъснато се съмнявате в партньора си
Съмнението може да ви изяде отвътре. То може да прерасне в болестна ревност, която да замъглява преценката ви и да ви тласка към необмислени и пагубни действия спрямо партньора ви. Непрестанното съмнение, че той ви мами, създава постоянно нарастващи безпокойство и тревожност, които не само влияят негативно на нервната система и емоциите ви, но и отравят връзката ви.

Говорите с всички за партньора си освен с него самия
Никой не е идеален и това е факт. Дори най-добрият партньор може да има своите недостатъци, които да ви дразнят. Вместо да ги обсъждате с приятели и близки обаче е редно да говорите с него за тях. Това ще ви помогне да изгладите различията и да изградите по-стабилно доверие помежду ви. Бъдете отворени също и към неговите критики. Открийте консенсус по въпросите, които ви тормозят, а не ги търсете извън връзката ви. Това ще я съсипе, особено когато половинката ви разбере, че личните ви проблеми са публично достояние.

Криете информация
Всеки има своите тайни и това е напълно нормална човешка черта. Няма как дори най-близкият ни човек да бъде изцяло допуснат в интимния ни свят от мисли и чувства. Ако обаче непрекъснато криете информация от партньора си, а той разбира по други начини за това, между вас ще се създаде бариера на недоверие, която много трудно ще разрушите.

Не знаете как да се справите със сексуалните си различия
Любов и привличане са първоначалните емоции, които ни тласкат към даден човек. След като сме във връзка с него понякога може да установим, че имаме известни сексуални различия, които биха могли да са пречка на щастието. Ако са твърде непреодолими такива връзки не просъществуват дълго в повечето случаи. Но ако не са драматични, но въпреки това ви притесняват, е добре да говорите с партньора си, вместо да правите някои типични грешки, като отдръпване, нежелание за секс, отблъскване, търсене на съвети от приятели или в интернет, които могат да ви объркат. Комуникацията и искреното споделяне с партньора на сексуалните фантазии и желания е най-правилната стратегия.

Имате чувството, че се състезавате
Връзката неслучайно се нарича още партньорство, а не състезание. Двама души вървят един общ път като двойка и същевременно два различни пътища като отделни личности, функциониращи в хармонична цялост. Ако по някаква причина се стремите да покажете превъзходството си над партньора ви, това ще помрачи щастието ви. Същото ще се случи и ако той всячески се опитва да ви накара да се почувствате по-незначителни от него. Ако сте в такава връзка, тя ще се окаже токсична за вас рано или късно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *