Това ще ви отвори очите! С кого ти изневеряват: с приятелка, със съседка или…

Следващият път, когато надушиш изневяра, си спомни: тя като нищо може да влезе в аналите на статистиката.

Колкото и да се мръщят фанатиците и да пръхтят лицемерите, изневярата винаги е била и си остава важна част от отношенията. Рядко се случва някоя двойка да изкара години заедно, без да се сблъска с това предизвикателство в отношенията и да не се спъне по каменистия път на моногамията. Разбира се, има изключения, съвсем не искаме да кажем, че ти не си сред тях, но сега разговорът не е за тях. Напротив, сега ще си говорим за изневерите (за кой ли път!).

Въпреки че изневярата е изучена до мозъка на костите й, почти колкото Хеопсовата пирамида, доскоро и върху прелюбодеянието имаше бели, неоткрити петна.

Едно от тях касаеше хората, замесени в кръшкането. Но… Видимо и това петно е изтрито от картата с въпросителните.

Всписание за семейна психология – Journal of Family Psychology, което се издава благодарение на усилията на Американската психологическа асоциация, бяха публикувани резултати от изследване, посветено на темата „С кого предпочитаме да изневерим“ (ако изобщо се решим на тази стъпка), отбелязват от cosmopolitan.bg.

Образецът на проучването наистина е прекрасен: 13 030 американци, които са събирани от 2000 до 2016 година. В това изследване интересът бил насочен не към всичките 13 хиляди, а към тези от тях, които имат брак, и са решили да изневерят на своята половинка.

На анкетираните бил задаван въпросът с кого именно изневерихте? Като варианти им предложили: с близък приятел, със съседа, с колегата или със стар познат, със случаен познат, с човек, на когото платих за секс, друг вариант.

Няма да те мъчим повече! Повечето от попитаните, а по-точно 53,5%, са отговорили с „близък приятел“. Да, точно така, оказва се, че дори в търсенето на забранени удоволствия и морално-етични терзания, повечето от нас са мързеливи и тромави и предпочитат да не напускат зоната си на комфорт.

На второ място по известност в изневерите се подрежда „съседът, колегата или стар познат“ – такъв отговор са дали 29,4% от участниците в анкетата.

Едва 21% са се престрашили на изневяра със случаен познат. А да платят за падението си, са се решили само 7,9%.

Общо взето, можем да ти кажем, че си права, когато Иван идва на вечеря заедно с новата си приятелка (нямаме предвид факта, че ти изяжда специалитетите).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *