Топ ресторантьор от Югозапада разкри любимата гозба на главния Жоро Илиев!

Висаджията Георги Илиев е имал огромна власт и влияние, много пари, любими чалга певици, но за да има сили и енергия да управлява империята, създадена от брат му Васил Илиев, като всеки простосмъртен и той е имал любима манджа.

Гозбата, от която Главния всяка вечер си е облизвал пръстите на ръцете, е била… миш-маш с кренвирши.

Любимото ястие на Жоро Илиев може да опита всеки и до днес в ресторанта „Вилата на Генерала” на хълма Хисарлъка над Кюстендил. Мястото е историческо, вилата е построена над бившата североизточна отбранителна кула на късно-античната крепост „Хисарлъка“. След Първата световна война главнокомандващият българката армия ген. Никола Жеков е бил настанен в града. Кюстендилчани му връчват званието „Почетен гражданит“ и му дават парцел в Хисарлъка, на която след това е построена вила. След време той връща жеста и вилата минава във владение на Общинския съвет, след което става ресторант.

Оказва се, че в момента заведението се държи и управлява от Емил Наков – дясната ръка на Главния. Бившият директор и собственик на „Локомотив“ (Пловдив) е съсредоточил семейния си бизнес в ресторанта, но заради ниската посещаемост в последнио време Наков привика тежката артилерия в кулинарията – шеф Манчев, за да спаси култовото за региона заведение.

В ресторанта на Накови работят синът му Данчо – сервитьор, управител и момче за всичко, а съпругата му Ваня управлява кухнята, по професия тя е технолог-готвач.

„През 2004-2005 г. къщата бе поразрушена от предишните собствениците и синовете ми купиха правото на строеж, решихме да я направим наново. В началото имахме 24 души персонал, но с течение на годините бизнесът се срина, в един момент имахме само двама души“, разказа Емил Наков предава Нова ТВ.

До идването на шеф Манчев във „Вилата на Генерала“ Накови предлагали няколко десетки специалитети и еко храна – предимно сачове, телешко варено, домашни пастърма, кьопоолу и овче сирене, супа от коприва по специална рецепта… А едно от ястията, наречено „Специалитета на Жоро“, се оказа енергийният допинг за бившия борец от Кюстендил Георги Илиев.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *