Транспортират с военни самолети болни от Италия в Германия

Най-силно засегнатата от епидемията от коронавируса германска провинция – Северен Рейн-Вестфалия, ще приеме 10 пациенти с Ковид-19 от Италия, предаде Асошиейтед прес.

Стъпката, обявена от премиера на провинцията Армин Лашет, последва решение на източната германска провинция Саксония да лекува осем пациенти от Италия. Три германски провинции, граничещи с Франция, започнаха също да приемат малък брой френски пациенти.

Лашет каза, че пациентите ще бъдат транспортирани с въздушен мост от италианските военновъздушни сили през следващите дни. Той заяви пред депутатите в регионалния парламент: „Това е само малка капка в морето, но искаме да изпратим знак: Вие не сте сами“.

Северен Рейн-Вестфалия, с население от почти 18 милиона жители, е регистриралаи 8745 случая на Ковид-19 и 45 починали,- около една трета от общия брой на Германия, отбелязва АП.

Същевременно полицията в северния италиански град Бергамо, който е силно засегнат от коронавируса, реши да се притече на помощ на болните, като преразпределя кислородните бутилки на онези, които не са оцелели, предаде Франс прес.

Болниците в департамента, в най-силно пострадалия от епидемията италиански регион Ломбардия, страдат от огромна липса на кислородни бутилки.

Полицията съобщи, че между неделя и понеделник е събрала над 250 кислородни бутилки от жилищата на починали през последните дни хора и от аптеки. Тези бутилки веднага са били напълнени и доставени в домовете на 250 болни, уточни в изявление полицията в Бергамо.

Тези мерки бяха предприети в отговор на отчаяния призив на болни, които се борят с пневмония в домовете си. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *