Транспортираха за „Пирогов“ автомонтьор, счупил прешлен след падане от колело

Красимир Асенов, на 21 г., от Рила, получи тежка контузия след падане с колело в събота. Младежът се спускал с велосипеда по стръмна улица и не успял да го удържи, поднесъл от пясък на пътя и паднал жестоко, като счупил лумбален прешлен. Приятел на пострадалия го транспортирал до Спешен център – Рила. След преглед д-р М. Корчев се усъмнил, че пострадалият може да има травма на гръбначния стълб. Обездвижил го с шини и с линейка на Спешен център за 15 мин. Асенов бил транспортиран до болницата в Благоевград. След преглед на скенер поставената диагноза от д-р М. Корчев била потвърдена и младежът е транспортиран за лечение в „Пирогов“, където веднага му е направена операция. При пътуването Асенов буквално виел от жестоката болка. Лекарят не му позволявал да мръдне и на милиметър от специалната носилка, за да не получи прекъсване на гръбначния мозък.

Красимир работи като автомонтьор в Рила. За спешния медик д-р Корчев това беше втори тежък случай за броени дни.  Както „Струма“ писа, лекарят беше свалян с въже в триметрова дупка, за да спаси 50-г. Словенец, паднал заедно с половинтонна скала.

Словенецът и съпругата му пристигнали в Рилския манастир, отишли до гроба на Св. Иван Рилски и се покачили на една скала. В един момент  тя се откъртила и мъжът полетял заедно с нея в триметрова дупка. Скалата го затиснала и счупила единия му крак.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *