Трансфер в Русия при олимпийски шампион на благоевградчанина Д. Кръстев съвпадна с дебютна повиквателна за националния отбор

Трансфер в Русия на благоевградчанина Дейвид Кръстев съвпадна с дебютна повиквателна за националния волейболен отбор на България. 25-годишният диагонал, шампион с „Хебър“ и играл до миналото лято в „Пирин“ /Рз/, облича екипа на  „Ярославич“ от Ярославл. Преди година той се изстреля от Разлог в елитния сръбски „Раднички“ /Крагуевац/, с който стигна до полуфиналите в местната суперлига и записа участие във втория по сила европейски клубен турнир Купата на ЦЕВ, а с изявите си привлече вниманието на скаутите от няколко държави. „Моят мениджър ми показа отбора и ми каза, че са ме харесали и искат да работят с мен. Въпреки че в момента е във второто ниво, клубът е с големи традиции в руския волейбол. През него са преминали много добри състезатели. Имат амбиции за завръщане в премиер лигата. Техен треньор за предстоящата кампания е един от най-добрите разпределители в света, олимпийският шампион Сергей Гранкин. Мисля, че има какво да науча от него и да постигнем целите пред тима. Знаех малко за Втората лига на Русия, но впоследствие разбрах, че е доста силна. Искам да допринеса за изкачването в елита и дано да нямам контузии“, заяви юношата на пиринци, който триумфира с титлата с „Хебър“ през сезон 2021/2022, а преди шампионския период мина през „Арда“ и „Дунав“.

Д. Кръстев бе сюрпризиран допълнително и от новия селекционер на националите Джанлоренцо Бленджини, който го включи в разширения състав на лъвовете за лагер-сбора в София заедно със състезатели, които италианецът използва и в Лигата на нациите, както и с още неколцина дебютанти в лицето на шампиона с „Левски“, централния блокировач Преслав Петков, Руси Желев от „Берое“, либерото на „Раковски“ Калоян Ботев и младоците Томислав Русев и Николай Иванов от селекцията до 20 г. От идния вторник подготовката ще продължи в Пазарджик, а в края на месеца е планирано турне с приятелски срещи във Финландия.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *