„Трейс – Пътно строителство” АД блокира обществена поръчка за 2,5 млн. лв. в Разлог

Една от най-големите обществени поръчки на община Разлог „Изпълнение на СМР за реконструкция и рехабилитация на улици и реконструкция и изграждане на част от ВиК мрежата на село Баня, община Разлог“, която е на стойност 2 454 618 лева без ДДС, е стопирана  заради образувано от  КЗК производство по обжалване. Обществената поръчка е атакувана  от софийската фирма „Трейс  – Пътно строителство“ АД, която е сред участниците, но не като индивидуален играч, а като част от обединение на фирми. Жалбата е срещу решението за откриване на процедура. Тя е входирана в КЗК на 04.03.2020 година, още преди изтичане на крайния срок за подаване на документи за участие, който бе 13 март. Жалбоподателят е направил искане за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“.

Обществената поръчка не е разделена на обособени позиции. От документацията, публикувана на страницата на община Разлог, е видно, че са постъпили четири запитвания за разяснения за предвидените дейности по обществената поръчка. Сред тях въпроси за наличие на инвестиционен проект, въпроси относно стойностите на отделни строително-монтажни работи, въпроси с дейностите, включени в определен вид ремонтни дейности, както и такива за местоположението и имената на улиците, по които ще се изгражда ВиК мрежа. 

Фирмата жалбоподател „Трейс – Пътно строителство“ АД е дъщерно дружество на „Трейс Груп Холд“ АД. Според Търговския регистър тя се представлява от Манол Кавръков и Георги Иванов. Дейността на фирмата е насочена към рехабилитация, реконструкция, строителство и поддържане на пътища, автомагистрали, летища, обекти на градската инфраструктура. Дружеството изгражда водоснабдителни и канализационни системи, пречиствателни станции и други.

Обявената от община Разлог обществена поръчка включва подмяна на част от ВиК мрежата на селото, ремонт и реконструкция на централната двупосочна улица „Ангел Даракчиев“ и улица „Деветнадесета“, както и изграждане на кръгово кръстовище при банята.

За ремонта на посочените две улици и кръговото кръстовище още през месец декември правителството отпусна 1.5 млн. лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *