Треньорът Бербатов официално започна работа в Етър

 Димитър Бербатов започна официално работа като част от треньорския екип на Етър, след като новината за неговото включване бе съобщена преди седмица от Александър Томаш.

Добрият приятел на Бербо и треньор на „виолетовите“ от Велико Търново дори засне части от първото занимание, в което рекордьорът по голове за националния отбор на България активно работеше с нападателите на тима.

Тренировката бе част от лагера в село Ягода, където Етър прави пореден етап от зимната си подготовка. Стартът на пролетния полусезон е съвсем близо, като на 15 февруари отборът от Търново, който е последен в класирането, гостува на лидера и шампион Лудогорец.

„Да работиш с хора, на които вярваш безпрекословно.

Да знаеш, че до теб са не само най-добрите ти приятели, а и абсолютни професионалисти, страхотни специалисти и хора с огромни амбиции – безценно! Добре дошъл в екипа ни, ДИМИТЪР БЕРБАТОВ!“, съобщи самият Томаш на профила си в социалните мрежи. – Няма време за губене.

Бербатов се включи в заниманията от първия ден. Убеден съм, че ще окаже огромно влияние върху колектива и ще помогне със знанията и уменията си!“

В екипа на бившия бранител на ЦСКА са още Константин Мирчев и Тодор Кючуков, който работи с вратарите. Карето мина заедно през школата на „червените“ и проби в първия отбор в края на 90-те години на миналия век.

Това е реалният старт на кариерата на Бербатов като треньор.

Той идва малко преди 40-ия рожден ден на звездата на 30 януари. Някогашната деветка на ЦСКА, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и националния тим има вече лиценз „А“ за наставник. Но му трябва поне година опит като асистент или първи треньор, за да кандидатства за категория УЕФА Про, с която вече може да работи във всяка точна на света. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Мара и Дона

    Тоя е чирак там, има още доста хляб да изяде, докато стане треньоз!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *