Треньорът на „Марек“ Цв. Видински хвърли бялата кърпа: Пишем срамна страница в клубната история, най-бедният отбор в група сме

Треньорът на „Марек“ Цветан Видински хвърли бялата кърпа след поражението с 1:5 от „Чавдар“, обявявайки намерението си да напусне поста след последния мач от есенния полусезон. Мотивите за решението младият специалист поднесе с емоционално изявление с акцент: „Пишем срамна страница в клубната история, един от най-бедните отбори в групата сме“.

Видински се извини на феновете и ги призова да намерят сили да подкрепят отбора. „Намираме се в психологическа дузпа, знам, че не искате да гледате „Марек“ в третия ешелон, но за момента това са ни възможностите, едвам свързваме двата края. Щях да си тръгна още днес, но не разполагаме със средства за мой заместник, но когато дойде, ще му кажа с чиста съвест, че му оставям най-младия и най-натрениран състав в групата. За съжаление, изпращаме една от най-слабите години за „Марек“. Затова някой трябва да поеме отговорността за слабите резултати и смятам, че трябва да съм аз. Времето, което ми бе дадено от ръководството, е напълно достатъчно, за да се направи добър отбор. Видно е, че не успях, така че промяната е задължителна. Потенциалът на тима е налице, просто му е нужен лидер и още един-двама футболисти. Едно голямо благодаря към момчетата, което всеки ден идват на тренировки въпреки ниското заплащане. Резултатите ги няма, но всички работим много. В последните години бях насочил цялата си енергия върху „Марек“, но уви, нещата не се получават. Положителното е, че селекцията ни е изцяло изградена от местни играчи, 15 деца от школата направиха дебют при мъжете и най-важното, че ние сме най-истинският отбор в Трета лига, тъй като не сме участвали в нито един уреден мач”, коментира дупнишкият наставник с оставка в джоба.

Двубоят в Етрополе предложи емоции и в двете половини на игрището,  нервни изблици на 22-мата на терена и дъжд от картони, единият червен за сменен футболист на „Чавдар“. Марекчани удариха две греди чрез Д. Димитров и Близнаков, а Д. Георгиев пропусна дузпа при резултат 0:2. Първия гол за дупничани от 22 септември насам вкара в 58-та мин. Пидев. За лесничеите точни бяха Николай Иванов /2, 34, 47/, Иван Мишев /10/ и Калоян Радков /44/.

„МАРЕК“: Гоцев, Гроздин, М. Георгиев, Ив. Влахов, Пидев, Близнаков, Д. Георгиев, Близнаков, Йорданов, Димитров, Владимиров. Резерви: Младенов, Мичев, Б. Влахов, Ангелов, Недков, Ив. Георгиев, С. Димитров.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *