Трето денонощие издирват Росен Ангелов, пуснаха и следови кучета

Трето денонощие продължава издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, но към момента от него няма никаква следа.

Според разследващите той се намира в района на с. Луково, като за последно е бил във вилата в селото, в която се е самонастанил. Успял е да се измъкне за броени часове от разследващите. Затова именно край селото са съсредоточени всички сили. Десетки полицаи и военни издирват Ангелов в гората.

През нощта са работили термокамери, вече са пуснати следовите кучета. На мястото има екипи и на „Гранична полиция”.

Росен Ангелов е изключително добре физически подготвен, планинар е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на разследващите.

В района има 25 вили и е възможно той да се самонастани в някоя постройка.

Росен Ангелов е с три присъди, последната присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е бил  обявен за издирване и 8 г. не е бил открит.

Живял е на няколко адреса в нелегалност. Според източници на bTV се е изхранвал, като е работел на различни строежи.

За Росен Ангелов има подадени 3-4 сигнала във всички тези години, които са проверявани от съответните структури на МВР, но те са били без резултат, каза в предаването „Тази неделя”  председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Той цитира и статистика за хора, които се укриват от властите.

„Около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са тези, които са обявени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на активната роля, която имат всички представители на местната власт в отдалечените населени места, и на районните инспектори”, каза Цветанов.

Всички структури на МВР издирват тези лица, но когато се получи информация за дадени сигнали, веднага се проверяват. За Росен Ангелов те са били безуспешни, защото информацията не е била потвърдена, допълни той.

По думите му трябва да се предприемат организационни мерки – всички институции да свършат своята работа и да има по-добра координация помежду им.

Не трябва винаги да прехвърляме отговорността на законодателството, защото и към настоящия момент имаме достатъчно механизми, с които можем да се справим, отбеляза Цветанов.

Към настоящия момент разследващите са категорични, че Ангелов е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства, каза още бившият вътрешен министър.

Той е изключително е опасен, затова който го забележи, не трябва да предприема никакви действия, а просто трябва да информира компетентните органи, посочи Цветан Цветанов

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *