Трикове за красота с кокосово масло

Кокосовото масло е богат източник на хранителни вещества за цялото тяло. Заради противовъзпалителните му и антибактериални свойства то се използва широко и в козметиката.

Кокосовото масло действа благотворно както на кожата, така и на косата. Вижте как можете да го използвате.

За коса

1. Дълбоко подхранване за през нощта.
Втрийте кокосово масло в косата си за през нощта. Наблегнете на корените, но и на краищата. Увийте косата с кърпа и стегнете с ластик. На сутринта измийте. Косата ще е дълбоко подхранена и жизнена.

2. За укротяване на хвърчащата коса.
Наблегнете на краищата. Намажете обилно с кокосово масло. Вържете косата и спете с шапка за баня през нощта. Измийте на сутринта.

3. За добавяне на блясък.
Отново наблегнете на краищата, но този път намажете до средата на косъма.

4. Против пърхот.
Разтопете 2-3 супени лъжици кокосово масло. Нанесете го в корените на косата. Втрийте добре, за да проникне в кожата. Оставете да действа 30 минути и измийте.

За лице

1. За почистване.
Кокосовото масло е естествен почистващ агент с антибактериални качества. Можете да почистите лицето директно с кокосово масло върху памучен тампон. За по-лесно можете да разтопите леко маслото.

2. За премахване на грим.
Кокосовото масло успешно отстранява не само замърсявания от кожата, но и грим. Ефективно е дори при премахване на водоустойчива спирала за мигли. Напоете тампон за почистване с кокосово масло и втрийте в цялата кожа на лицето и шията.

3. Вместо гланц за устни.
Кокосовото масло омекотява напуканата кожа на устните и ухае невероятно. Така няма да ви трябва специален продукт за устни. Директно нанасяйте кокосово масло върху устните за здраве и блясък. Може да се нанася и върху или под червило.

За тяло

1. За овлажняване и хидратиране.
Кокосовото масло е много богато на омега-3 мастни киселини, които подхранват и хидратират кожата в дълбочина. Ето защо то може да се използва за всяко кътче от тялото.

2. За пилинг.
Няма да имате нужда от специални пилинг маски за тяло и лице, ако ползвате кокосово масло. Разтопете 200 г кокосово масло на водна баня и на слаба температура. Капнете в него 2 капки етерично масло по избор, добавете и малко сол. Втривайте този прекрасен пилинг в тялото веднъж седмично.

3. Срещу напукана кожа.
Напукани пети, сухи и груби кожички на ноктите са неприятен проблем, който се наблюдава както през лятото, така и през зимата. Втривайте кокосово масло в петите за през нощта. Обуйте чифт чорапи, за да предпазите маслото от изтриване в чаршафите. Можете да намажете и напуканите кожички на ръцете и краката също за през нощта. Кожата е като преродена на сутринта. az-jenata.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *