Трима преминаха успешно първия етап на конкурса за главен счетоводител в Районен съд – Разлог

Трима влязоха в битка за длъжността главен счетоводител в Районен съд – Разлог. Стефан Симеонов, Елена Кушлева и Павлина Кокалкова са преминали успешно първия етап на конкурса – подбор по документи, и са допуснати от комисията до следващите два – тест и събеседване, които ще се проведат на 14 февруари.

Стефан Симеонов е работил в НИМХ (Национален институт по метеорология и хидрология). Елена Кушлева е от Банско, има дългогодишен стаж като счетоводител, работила е и като финансов контрольор към община Банско. За няколко месеца през миналата година бе и главен счетоводител на администрацията в курорта, но напусна. Павлина Кокалкова е от Благоевград.

По време на тестовото изпитване, което е вторият етап от конкурса, кандидатите трябва да докажат, че познават задълбочено нормативните актове, регламентиращи трудовото и осигурителното право, гражданско право и граждански процес, финансовото, данъчното и административното право и процес. Те трябва да познават още ЗСВ (Закон за съдебната власт), ПАС (Правилник за администрацията в съдилищата), Закона за счетоводството и други нормативни документи, свързани с дейността. Познания и умения за текстообработка с Word и Excel също са сред специфичните изисквания за заемане на длъжността.

Обявеният минимален размер на основното месечно трудово възнаграждение за главния счетоводител на съда е 1238 лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *