Три народни рецепти церят нелечими болести

Има заболявания, които фармацевтичната медицина класифицира като трудно или въобще нелечими с наличните в търговската мрежа лекарствени средства. Сред тях са болките в коленете, скъсаните в резултат на претоварване мускулни влакна и червените парещи петна по краката.

Народът обаче от столетия опровергава медицината с простички и същевременно буквално вълшебни рецепти, почерпени от нашите предци, с които са се излекували не един или двама българи.

Много хора в напреднала възраст се оплакват от повече или по-малко силни болки в коленете, които не им дават да извършват известни движения с онази лекота, с която са свикнали преди години. При някои положението е направо трагично, защото не само че не могат да клекнат, да коленичат, но не могат да си изпънат краката от болка и в леглото. При подобни болки се вземат два жълтъка, като е най-добре да са от домашни яйца. Разбиват се добре и в тях се разтварят 3-4 с.л. кълцана морска сол.

Продължава да се бърка, докато се получи добре хомогенизирана смес с плътността на крем. С него се намазват коленете основно там, където болят. Върху намазаното след това се слага найлон, който от своя страна се превързва с ластичен бинт – има го в аптеките и струва 1 лев. Това остава на коленете 24 часа. При първото налагане болките отшумяват, но след седмица се връщат отново, затова рецептата се прави два пъти. Възрастните хора често късат мускулни влакна, а лекарите не им дават особена надежда, че ще могат отново да възобновят движенията си.

Вследствие на това крайниците изтъняват и пожълтяват, а операцията невинаги обещава успех. Това състояние се лекува само с пелин, който се набавя отново от аптека. Взема се една кутия и се запарва като лайката – за кратко и със само един пръст вода. След това напоената с водата трева се слага върху парче плат и се поставя върху мястото на скъсването. Отгоре се поставя найлон, като компрес. Закрепва се добре с бинт или нещо друго, което е подходящо.

Повтаря се два пъти и мускулите заздравяват. Червените петна по краката също мъчат много хора, защото са парещи и болезнени. Те се лекуват с кисело зеле. Поставят се листа върху петната. Завързва се с кърпа или бинт, за да не се мести. Процедурата се повтаря два-три пъти, докато се възвърне нормалния цвят на кожата и горящата топлина отшуми.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *