Турски самолети засякоха хеликоптера на Ципрас

Турски военни самолети са принудили хеликоптера, с който е пътувал гръцкият премиер да лети ниско и да прави маневри, за да се избегне инцидент, докато не са се намесили гръцките военни самолети.

Ципрас е пътувал към островите Агатониси, които са недалеч от турската граница. За инцидента съобщи самият Алексис Ципрас и предупреди “Турция да не харчи излишно бензин и керосин”.

“Ако е необходимо, ще стигна и с плуване до най-отдалечената гръцка земя”, каза още министър-председателят.

“Преди малко имах честта преди пристигането си тук в Агатониси да бъда посрещнат от няколко турски военни самолети. По всяка вероятност и те искаха да се включат в честванията за националния ни празник. Принудиха хеликоптера, с който пътувах, да прави маневри на малка височина, докато не се намесят гръцките военни самолети. Както винаги става, за да спрат нарушенията на въздушното ни пространство”, каза още Ципрас и подчерта, че “Гърция винаги е била за мир, сътрудничество и диалог”, съобщава БГНЕС.

“Днес Гърция е страна, с която трябва да се съобразяват, но не като с държава, която залага на силата, а като на страна, която залага на мира и сътрудничество в източната част на Средиземноморието и на Балканите. Като страна, която иска диалог и разбирателство с народите, като енергиен център в региона, като на страна, на която може да се разчита. Това послание искам да изпратя до нашите съседи, които трябва да разберат, че в Егейско море има перспектива само сътрудничеството и разбирателството и общото ни развитие”, каза още гръцкият министър-председател Алексис Ципрас.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *