Тъжни, но истински причини, заради които мъжът не иска да прави секс

Въпреки че повечето хора никога няма да го признаят, има голяма вероятност някой от вашите приятели да има връзка или брак, в който сексът отдавна е умрял. Приблизително 15% от всички бракове се сблъскват с това, а лошият или рядък секс често се посочва като водеща причина за раздяла. Ако вие попадате сред тези двойки и сте забравили какво е това секс, прочете причините, заради които мъжът отказва да се търкаля с вас в чаршафите.

Загубил е привличането си към вас и се страхува да говори за това
Всеки, който някога е изпитал това от първа ръка, знае, че е болезнено. В един момент не може да свалите ръцете си един от друг, в следващия цялото привличане е излетяло през прозореца. Това не значи, че не ви обича. Много момчета не знаят как да споделят с половинките си, че вече не им действат толкова възбуждащо, и затова предпочитат вместо да си навличат драма и разговори върху главата, съвсем да се откажат от секса.

Лекарства, които влияят на мъжките хормони
Някои лекарства могат да доведат до намаляване на либидото. При жените това често се случва с приема на контрацептиви. За мъжете обикновено са виновни антидепресантите. Така или иначе, ако той е на лекарства и изпитва слаб сексуален нагон, е по-добре да потърси докторски съвет.

Оставили сте искрата да загасне
Само защото сте вече двойка, не означава, че трябва да занемарявате себе си и живеца в леглото. Не оставяйте огънчето да загасне, защото със сигурност ще се намери някой друг да запали сексуалния фитил на половинката ви.

Депресиран е
Депресията и други форми на психични заболявания може да са причината вашият мъж да не прави секс с вас. Това е една от най-често срещаните причини момчетата да губят интерес към размяната на ласки и към почти всичко останало. Когато сте депресирани, е трудно да се вълнувате от неща, които ви харесват. Сексът е един от първите потърпевши. Ако половинката ви пие антидепресанти, то със сигурност ще има понижение в либидото му.

Негодува за нещо, което сте направили
Голяма част от жените, които губят интерес към секса с партньорите си, стигат до тази повратна точка, защото негодуват спрямо мъжете си, защото не са достатъчно ангажирани у дома, че бягат от семейната отговорност и че постоянно някой трябва да се грижи за техния комфорт. Същото може да повлияе и на господата. Ако вие сте абдикирали от връзката си или от домашните отговорности, то със сигурност сексът няма да е на дневен ред.

Асексуален е
Хората, които се идентифицират като асексуални, може да са романтични към вас, но те не чувстват сексуално влечение, дори когато обичат партньора си. Ако той е асексуален, нищо, което казвате или правите, няма да го възбуди.

Използва секса като оръжие или инструмент за преговори
Това също е злоупотреба. Привързаността, веднъж изтъргувана, вече не е привързаност – тя е чиста и проста манипулация.

Изневерява ви
Повечето хора, на които им изневеряват, ще забележат или смущение в секса, или неговата внезапна липса.
Твърде много мъже са склонни да бъдат мързеливи и ако получават това, което искат от някой нов партньор, те обикновено не се грижат за задоволяване на оригиналната си половинка.

Липсва му увереност в спалнята
Да, това е вярно. Някои момчета губят желанието си за секс, защото наистина се притесняват, че не удовлетворяват жената, с която са. За разлика от много други причини, изброени по-горе, тази може да се поправи, ако и двамата сте готови да говорите за проблема.

Ниският тестостерон убива сексуалния стремеж
При мъжете спадът на тестостерона често означава, че те няма да се интересуват от секс, може да се чувстват раздразнителни и също така да загубят известна сила.

Работи извънредно, подложен е на силен стрес и е твърде уморен в края на деня
Това може да е вярно, но би могло просто да бъде оправдание да не правите секс или да избягвате да се занимавате с други проблеми във връзката, особено ако това става редовно и все по-често срещано явление.

Страда от Комплекса „Мадоната блудница
Възможно е мъж да ви види в определена светлина, в която той ви „уважава“ твърде много, за да се наслади на идеята да прави секс с вас. Мъжете с това, което Фройд нарича Синдром на Мадоната блудница, поставят всички жени в една от двете категории: целомъдрени (уважавани, но не сексуално желани) и уличници (неуважавани, но сексуално желани). Това нездравословно, женомразко отношение често идва и с други проблеми, поради което би трябвало да бъде знак за вас, че е крайно време да приключите с тази връзка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *