Търговците на главната ул. „Пирин“ в Банско освободени от общински такси до приключване на ремонта

Собствениците на търговски обекти и ползващи терени общинска собственост за търговска дейност на открито на ул. „Пирин“ в Банско няма да плащат такси  на общината за времето от 13 май т. г.  до приключване на ремонтните дейности на улицата. Това решение взеха на вчерашната сесия съветниците в Банско с идеята да дадат глътка въздух на търговците, чиято дейност вече започна да страда от започналото мащабно строителство. Още през март общината сключи с МРРБ договор за отпускане на 4 545 833.33 лв. без ДДС за архитектурно-художествено оформление  с реконструкция на техническата инфраструктура и изграждане на водопровод и разделна канализация на главната улица на гр. Банско – „Пирин” в частта между ул. „П. Р. Славейков” и ул. „Христо Матов”. Проектът е доста мащабен и ще продължи поне няколко месеца.

Това бе и най-важната точка във вчерашния дневен ред на заседанието на ОбС, което приключи за по-малко от 50 минути без нито един зададен въпрос от съветниците и нито един глас „против“ или „въздържал се“ по всички точки.


Скоростно местните избраници гласуваха помощ от 1000 лв. на кикбоксьора Мартин Думанов за спортното му развитие и още 12 207 лв. на сдружение клуб „Ски Банско“, за да изплатят задълженията си към концесионера „Юлен“ АД, свързани с оказаното сътрудничество за развитие на зимния спорт за сезон 2023/2024 г.

Отпуснати бяха и 6000 лв. на клуб „Ски Банско“ за възнаграждения на ръководителите, ангажирани в организацията на свободно каращи ски деца за отминалия вече зимен сезон. Останалите точки бяха за предоставяне под наем на общински терени, дребни промени в учредителния акт на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ и избора на кмета Стойчо Баненски, който да представлява общината на предстоящото общо събрание на МБАЛ Благоевград.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *