Търг за общински имоти в Благоевград! Търговец нае за 2130 лв. магазин от 38 кв.м, с оферта 370 лв. Р. Шатев спечели 3 офиса

Провали се трети опит на община Благоевград да намери стопанин на кафетерия „Вароша“ в едноименния старинен квартал в топцентъра на Благоевград. Двуетажната къща в началото на комплекса е празна от лятото, когато изтече договорът за наем на бизнесмена и общински съветник Сашо Милчев. За да се провокира интересът на кандидати, срокът за отдаването под наем на кафетерия „Вароша“ бе увеличен двойно – на 10 години.

Заведението с обща площ 167 кв.м се предлага на базовата месечна цена от 542,01 лв. без ДДС. Преди търга вчера три фирми бяха купили тръжни книжа и извършили огледи на обекта: „Иван-21“ ЕООД на Георги Байрактарски, „Монеа 2012“ ООД на съдружниците Мария Петковска и Шево Жан Франсоа Марк и „Клуб казино“ ООД на Георги Славков и Крум Балабански. На наддаването обаче оферта не представи никой.

С наемател след няколко дни обаче е кухненският блок на първия етаж на Пето училище „Г. Измирлиев“. Цялата площ от 247 кв.м, която е предназначена за производствена дейност, спечели срещу 330 лв. без ДДС на месец за следващите 10 години ЕТ „Мария Илиева-Рай“. Фирмата е с основна дейност заведение за бързо хранене, а от регистрите е видно, че в края на юни 2016 г. е спечелила и поръчка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” за доставка за 24 месеца на готова и суха храна за ареста в Благоевград.

Над четири пъти скочи наемът на общинско помещение на главната търговска улица „Т. Александров“ 26, над пицарията, което доскоро беше магазин и отново е предназначено за търговия. Началната му цена бе 478,80 лв. без ДДС, а площта му е 38 кв.м. Четири фирми наддаваха да го ползват през следващите 5 години, като най-висока бе офертата на благоевградското дружество „Модеракс“ ЕООД на Георги Иванов, който се занимава с търговия на дребно на облекло. Той предложи да плаща на общината 2129,99 лв. без ДДС на месец и остави зад себе си конкурентите от „Ризови Стайл“ ООД, „АЛЛ КОД“ ЕООД и „Палави крачета“ ЕООД.

Търговско-промишлената палата в Благоевград увеличи площта, която ползва в сградата на новия битов комбинат в центъра, и освен шестия етаж, където ползва офиси, спечели наддаването за още 113 кв.м площ, обособена в три офиса на седмия етаж. Към началната цена от 363,86 лв. председателят на сдружението Ромео Шатев добави още 6.14 лв., което се оказа само с 4 лв. повече от офертата на конкурентно сдружение, участник в наддаването.

В същата сграда на новия битов комбинат за 81 лв. без ДДС офис с площ от 20 кв.м нае собственикът на „Спедитор транс“ ЕООД Юлий Христов. Той предложи 6 лв. повече от конкурентката си в регистрираното в края на 2017 г. „Естреа про“ ЕООД на Евелина Пеева с предмет на дейност счетоводни услуги, рекламна дейност и др.

Офис от 17,55 кв.м на четвъртия етаж в сградата на стоматологията нае за 57 лв. без ДДС на месец общинската съветничка Гергана Муртова.

По повод сравнително ниските наеми на общински помещения в идеалния център на Благоевград паметливи благоевградчани се спомниха как преди години по време на управлението на кмета Е. Масева бизнесменът Борислав Деливерски ползвал за живеене наето общинско помещение в сградата на новия битов комбинат и често останалите наематели го виждали сутрин да изтръсква през прозореца завивките си, а общината с много зор успяла да си върне стопанисването на помещението.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *