Удължено е частичното бедствено положение заради безводието в Рила, Кочериново и Бобошево

Частичното бедствено положение за общините Рила, Кочериново и Бобошево, въведено първоначално заради безводието за 7 дни, ще бъде удължено, каза областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски, съобщава БНР.

Обявяването на частично бедствено положение се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването в землищата на с. Смочево, община Рила; на с. Мурсалево, община Кочериново и на с. Слатино, община Бобошево. То касае и състоянието на „Водохващане „Робовица“ и наложителните ремонтни дейности, които трябва да се извършат в спешен порядък.
Решението за обявяване се взе на заседание на Областния щаб за защита при бедствия, като предложението бе подкрепено единодушно от всички членове на щаба. Дни по-рано, на съвместно заседание, решение за обявяване на частично бедствено положение взеха и общинските щабове на Кочериново, Рила и Бобошево. 

Днес след обяд се очаква да бъде сключен договор с фирма, която да ремонтира съоръженията при водохващането „Робовица“, откъдето се подава вода за бедстващите села Мурсалево, Смочево и Слатино.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *