Ужасна новина за двукратна олимпийска шампионка

Ужасна новина потресе германския спорт. Двукратната олимпийска шампионка по колоездене на писта Кристина Фогел ще остане парализирана до края на живота си, след като през юни претърпя ужасяващо падане. Сега тя ще прекара останалата част от живота си в инвалидна количка, а голямата й цел е да се завърне у дома до края  на годината. В момента е настанена в клиника за възстановяване. Колегите й събраха 120 000 евро, допълва Блиц.

„През целия си живот съм следвала петгодишни планове. Сега нямам никакви. Радващото е, че съм жива, но ще живея в инвалиден стол, по дяволите“, коментира Фогел пред „Шпигел“.

Трагичният инцидент се случи на 26 юни на циментовата писта в Котбус, където 27-годишната Фогел тренираше със сънародничката си Полине Грабош. Внезапно 11-кратната световна шампионка се блъска в другата колоездачка със скорост от 60 км/ч и пада на бетона.

loading...


Съотборниците на Кристина Фогел – Макс Дьорнбах и Максимилиан Леви, веднага се притичат на помощ. Те откопчават краката й от педалите и събуват нейните обувки. Въпреки това колоездачката не чувства краката си и не може да помръдне.

Фогел, която е офицер от полицията, е откарана с хеликоптер в Берлин, където претърпя няколко операции и прекара няколко дни в изкуствена кома. В първите две седмици дори животът и беше под опасност.

Това не е първият сериозен инцидент за Кристина Фогел. През 2009 година по време на шосейна тренировка тя е блъсната от микробус и получава мозъчни кръвоизливи, белите й дробове са пробити, чупи на две места долната си челюст, губи шест зъба, има четири фрактури на китката и пукнат пети гръбначен прешлен. Още тогава тя беше под угрозата да прекара останалата част от живота си в инвалидна количка.

Германката, родена в Киргизстан, обаче се възстанови и се върна на трасето, за да спечели златни олимпийски медали от Лондон и Рио де Жанейро. В Бразилия взе и бронзово отличия. В периода след първия инцидент завоюва 11 златни, един сребърен и четири бронзови медала от световни първенства.

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *