Улиците в Сандански опустяха, заведения и сладкарници хлопват кепенци

5 заведения за хранене, 6 кафе-сладкарници и баничарница в Сандански хлопнаха кепенци, а собствениците пуснаха персонала в отпуск. През най-топлия месец август в Сандански почти няма туристи и бизнесът е слаб, затова повечето ресторантьори предпочитат да затворят.
Една от най-оборотните кафе-сладкарница – “Розита”, която се намира на метри от сградата на Общинската администрация в Сандански, до 22 август остава затворена.
Иван Туджаров също затвори ресторанта си “Ювиги хан”. ”Работим на две смени и нощно време, затова през август затваряме. Готвачите излизат в годишен отпуск, семейството, което работи в заведението, също се нуждае от почивка. Клиентите ни знаят, че през този месец не работим”, каза Ив. Туджаров.
Пицарията на пъпа на Сандански, на метри от градския площад, не работи вече два месеца. Собствениците са избрали да ползват месеците юли и август за извършване на ремонти.
Една от най-оборотните баничарници на кръстовището до търговски обект ГУМ също не работи от няколко дни. Собствениците са поставили табела “Отпуск”. Магазините по централната търговска улица пък затворят обектите в интервала от 13.00 до 16.00 ч., когато заради топлото време няма движение на хора.
“Улиците са пусти докъм 16.00 ч., след това започва леко раздвижване”, каза продавачката на билети за театъра Таня Кръддалова. “От понеделник съм на площада в Сандански. Сутрин докъм 12.00 ч. има хора, след 14.00 ч. няма жива душа по улицата”, каза Таня.
Туристите в Сандански през този сезон са твърде малко, под 100-тина са настанените в хотелите въпреки промоционалните пакети по 300 лева на човек за пет нощувки със закуска.
ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *