Ученик си забравил раницата, закъснял за училище и се случила голяма трагедия

12-годишният ученик Тирез Глазго от Манчестър се самоубил заради забравени учебници. Момчето отишло на училище и установило, че е забравило в къщи чантата си с учебниците. Ученикът така се изплашил от евентуална забележка или наказание, че решил да се върне в къщата си и след това се самоубил.

Кети Крос, майката на Тирез открила бездиханното му тяло след като й се обадили от училището, съобщават британските издания и Блиц. Учителите започнали да ес безпокоят след като не го видели на заниманията. Обикновено детето не пропускало часове – той бил добър ученик и не получавал забележки от педагозите.

Кети Крос твърди, че нейният син много се боял да не закъснее за училище и така да получи лоша оценка за поведение. Но жената никога не си е представяла, че заради този си страх, синът й може да реши да отнеме живота си.

Съобщава се, че Тирез бил активно и весело момче, но много силно му повлиял разводът на родителите му. Кети Крос разказва, че детето й не издържало никакви неприятности и даже посещавало психолог заради този проблем.

Специалистите свързват самоубийството на Тирез с психологическите проблеми сле развода на родителите му, емоционалния натиск от страна на училището и липсата на внимание от социалните служби.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *