Федерер отвя Чилич, влезе в историята на „Уимбълдън“

Роджър Федерер победи Марин Чилич с 6:3, 6:1, 6:4 на Марин Чилич в тазгодишният финал на Откритото първенство на Великобритания.

Швейцарецът остава в историята с днешната си победа като тенисистът с най-много титли от „Уимбълдън“ – 8, изпреварвайки Пийт Сампрас и Уилям Реншоу, които са с по 7. Федерер успя да завоюва осмата си титла без да загуби нито един сет в битките си до финала.

Чилич пък се представи достойно и спечели уважението на феновете, след като не се отказа в началото на втория сет, макар да почувства болки и да се наложи да му бъде оказвана медицинска помощ.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и двамата си размениха по два сервис гейма. Федерер взе предимство в петия гейм, в който поведе с 40:0 и при третия геймбол, успя да пробие съперника за 3:2. Швейцарецът взе следващите си два гейма със свои сервис на нула, за да оформи крайното 6:3 с пробив в последния гейм.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна със сервис гейм  на нула в полза на Федерер и пробив, а при 3:0 Чилич поиска медицинско прекъсване заради контузия. Хърватинът продължи мача, но играта му изобилстваше от грешки, за да се стигне до пробив (1-5) в полза на Федерер при 40:15 за Чилич в шестия гейм. Швейцарецът взе втория сет с категоричен гейм на нула за 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Чилич се посъвзе в третия сет и успя да запази интригата до 3:3, след което допусна пробив. Хърватинът все пак не се даде без бой и при 5:3 в полза на Федерер, отложи радостта му, спечелвайки сервис гейма си. Очакваното все пак се случи в следващия гейм за крайното 6:4 в сета  и победа за Федерер.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *